Kepekli Ekmeğin Sağlıklı Beslenmeye Etkisi

kepekli-ekmegin-saglikli-beslenmeye-etkisi

Kepekli ekmeğin sağlıklı beslenmeye etkisi ve etkilerini sizlere detaylı bir şekilde açıklayacağız. Ekmek türlerinin hepsinin temel maddesi buğdaydır, buğdayda yer alan mineraller ve vitaminler ekmeğe geçer. Kepekli ekmeğin içinde %8 – %12 arası protein bulunur. insanlar ise genellikle ekmeğin tamamen karbonhidrat dolu boş bir besin kaynağı olduğu gibi yanlış bir inanışa sahiptir. Oysa kepekli ekmekte %36 demir, %12 protein, %42 kalsiyum, %12 – %26 B1 vitamini, %12 – %15 B2 bulunmaktadır. Bu da sağlık açısından ne kadar yararlı olduğunu gözler önüne seren bir istatistiktir fakat elbette insan sadece kepekli ekmek yiyerek günlük besin ihtiyacını karşılayamaz. Ekmek kullanımına ek olarak; yumurta, sebze, meyve, yoğurt, et ürünleri ve diğer sağlıklı besinler ile birlikte destekleyerek, yaşamınız için en doğru adımı atabilirsiniz.

Kepekli Ekmek Sağlıklı Mı?

Doğadan gelen, tüm besinler sağlıklıdır, katkı maddesi kullanılmadığı sürece herhangi bir zararı dokunmaz fakat önemli olan her zaman kullanılan miktarıdır. Beslenmeyle ilgili alışkanlıklarınızı ve beslenmeye karşı bakış açınızı değiştirmek zorundasınız. Diğer ekmek türlerine oranla; kepekli ekmeğin yapısında daha fazla vitamin ve mineral bulunur. Bu nedenle doğru kullanıldığı zaman hızlı bir sindirim, midenizde rahatlamanın yanı sıra daha kolay bir şekilde zayıflamanızı sağlayacaktır. Zayıflığa giden yolda en doğru adımları atmak istiyorsanız yediğiniz besinlerin kalori miktarını hesaplamalısınız. Kepekli ekmek sağlıklı mı? Sorusunun cevabı ise oldukça basit. Doğru kullanımda sindirime ve zayıflamanıza yardımcı olacak daha hızlı kilo vermenizi sağlayacaktır. Siz yeter ki beslenmenize dikkat edin.

Kepekli Ekmeğin Yararları ve Zararları

Kepekli ekmeğin kullanımı her geçen gün daha hızlı bir şekilde artıyor. Sadece zayıflamak isteyenler değil sağlığına dikkat edenlerde kepekli ekmeği tercih ediyor. Kalori bakımından her ne kadar beyaz ekmeğe yakın olsa da kepekli ekmek iştahı kesmesi ve bağırsakları çalıştırmasıyla kilo vermeye yardımcı oluyor. Kepekliği ekmeğin yararları ise şu şekildedir:

  • İştahı keser, kolay hazmedilir ve kilo vermeye yardımcı olur.
  • Metabolizmanın çalışmasını, sindirimi hızlandırır.
  • Bağırsakları çalıştırarak bağırsak oluşumunun önüne geçmenizi sağlar.
  • Şeker hastaları, kilo problemleri olanlar için diyetisyenler tarafından hazırlanan listelerin en üst sırasında yer alır.
  • Kalbe iyi gelir, kan dolaşımını hızlandırır. Besin değerleri yüksek olduğu için besleyicidir.

Daha sayısız faydasına rağmen her besinde olduğu gibi kepekli ekmek de fazla kullanımda zarara sebep olabiliyor. Bu yüzden yediğiniz her yiyecekte ölçülü davranmak, her zaman yararınıza olacaktır. Fazla kullanımında doğurabileceği zararlar şu şekildedir:

  • Demir eksikliğine, Kansızlığa
  • Kalsiyum yetersizliğine ve kemiklerin gelişememesine

sebep olabiliyor. Bu yüzden doğru ve bilinçli tüketim oldukça etkin bir faktör olarak karşımıza çıkıyor. Israrcı olmamak, planlı beslenmek, günlük kalori limitinize göre tüketim yapmak sağlığınız açısından olumlu olacaktır.

Kepekli Ekmek Şekeri Yükseltir Mi?

Ziyaretçilerimiz tarafından, bizlere sıkça gelen sorulardan bir tanesi de kepekli ekmek şekeri yükseltir mi? Sorusudur. Bu sorunun cevabı ise oldukça basittir. Sağlıklı düzenli beslenme, yeterli uyku ve doğru ekmek tercihi ile şekerinizi kontrol altına alabilir ve yükselmesine engel olabilirsiniz. Kepekli ekmeğin diyabet riskini azaltığı yapılan araştırmalarla kanıtlanmış bir gerçektir. Bu yüzden kepekli ekmek sizlerin şekerini yükseltmez fakat her zaman tedbirli olmak da yarar vardır. Daha detaylı bilgi almak için doktorunuza bir kez olsun danışmalı, şeker hastalığı riski taşıyorsanız, doktorunuzun verdiği diyet listesine uymalısınız. Genellikle doktorların önerisi kepekli ekmekten yana oluyor ama istisnalar olabilir.

Kepekli ekmeğin sağlıklı beslenmeye etkisi hakkında bilgileri paylaştık. Bir önceki yazımızda sizlere Kepekli Ekmek Hakkında Bilinmesi Gereken Temel Bilgiler hakkında bilgi vermiştik.

Categories: ,

Tags

1.kademe antrenörlük kursu 2023 1. Kademe Antrenörlük Spor Yönetimi 1.kademe antrenörlük sınav soruları anadolu üniversitesi 1. kademe antrenörlük sınav soruları aöf 1. kademe antrenörlük sınav soruları pdf 1.kademe antrenörlük sınavı çıkmış sorular 1.kademe antrenörlük çıkmış sınav soruları pdf 1.kademe cimnastik antrenörlük kursu 2024 1. kademe fitness antrenörlük kursu 2023 1. kademe fitness antrenörlük sınav soruları 1. Kademe Pilates Yardımcı Antrenör Kursu 2024 1.kademe temel eğitim antrenörlük sınav soruları 1. kademe temel eğitim sınavı 2023 1. kademe yardımcı antrenör kursu 2. kademe antrenör kursu 2.kademe fitness antrenörlük belgesi şartları 3. Kademe Antrenörlük sınav soruları 2024 Antrenör Temel Eğitim Sınavı Başvuruları antalya 1. kademe fitness antrenörlük kursu Antrenörlük Spor Yönetimi Sınav Soruları AÖF Antrenörlük Temel Eğitim Sınavı çıkmış sorular edirne fitness kursu 2023 Erzurum Futbol Hakemlik Kursu 2023 Eğitim görevlisi başvuruları GSB eğitsel oyunlar – besyo Eğitsel oyun örneği Floor Curling Kursu 2023 futbol hakemlik kursu 2023 futbol hakemlik kursu başvuru 2023 GSB EYS başvuru 2023 istanbul voleybol hakemlik kursu 2024 Kepekli Ekmek Besin Değerleri ragbi antrenör kursu 2024 Squat Nasıl Yapılır Temel Antrenör Kursu 2023 Temel Antrenörlük Eğitimi 2023 Temel Antrenörlük Eğitimi başvuru 2023 temel antrenörlük eğitimi başvuru 2023/3 temel eğitim antrenörlük 1. kademe çıkmış sorular TFF hakemlik Başvurusu 2023 Tff hakemlik başvurusu 2023 Ne zaman voleybol hakemlik kursu 2024 voleybol hakemlik kursu istanbul Zayıflamak için spor mu yürüyüş mü Çorum Futbol Hakemlik Kursu 2023

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir